Despre Oscar Wilde

Am gusturi simple. Mă mulţumesc cu ce-i mai bun.

Nu sunt suficient de tânăr ca să ştiu totul.

Adevărul este rareori pur şi niciodată simplu.

Viaţa e prea importantă ca să fie luată în serios.

Daţi-i omului o mască şi vă va spune cine este.

Doar câteva din citatele autorului „Portretului lui Dorian Gray”, însă sunt cele care îl definesc cel mai bine. Oscar Wilde a fost un poet, prozator şi dramaturg englez. El, din păcate, ne-a lăsat o moştenire foarte mică, dar extraordinară. Cunoscut în special pentru romanul „Portretul lui Dorian Gray” şi povestea „Prinţul Fericit” , el este de asemenea cunoscut pentru firea sa extravagantă.

Se îmbrăca în culori extravagante şi, datorită staturii sale de aproape doi metri, era o figură impunătoare dar, de asemenea, în multe cazuri, era sufletul petrecerii.

De ce Oscar Wilde? Pentru că este scriitorul meu preferat şi pentru că acum citesc o carte, parte biografie, (mare) parte ficţiune, un roman poliţist, dar cu personaje care au existat în realitate.Seria se numeşte  „Oscar Wilde, crimă şi mister” şi are, până în acest moment două volume: „Oscar Wilde şi crimele la lumina lumânării” şi „Oscar Wilde şi ringul morţii” . Ştiu, titlurile sună cam cliché, dar, vă asigur, subiectul este extraordinar. Chiar mama, care a citit în adolescenţă mare parte din lucrările Agathei Christie şi multe alte romane poliţiste, a spus că un s-a aşteptat la aşa final.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s